He Did It!

Bildresultat för just do it logoNikes Just Do Itskapades av allt att döma 1988 av reklambyrån Wieden+Kennedy. Ett succékoncept av episka mått. Just Do Itär sannolikt världens snabbaste koncept. Med raketfart går det rakt in i magen på oss. För att inte tala om att det är rena knarket för vårt limbiska system, som slukar budskapet utan att blinka. Det är både limbiskt och kognitivt på samma gång; relevant, emotionellt, självklart. Att ifrågasätta Just Do Itär mer eller mindre som att ifrågasätta sig själv. Sedan spelar det ingen som helst roll att Mr Dan Wieden snodde Gary Gilmores sista väl genomtänkta ordval i livet. Strax innan han sköts till döds på Utah State Prison den 1 januari 1977. Dömd till döden på grund av ett dubbelmord året innan Gary uppmanade sina bödlar att skjuta honom med orden: ”Let’s do it!”. Visst hade han varit värd ett par coola sneakers, den gode Gilmore! Hans öde blev senare bakgrund till Norman Mailers bestseller Bödelns Sång.

Posted in Från min rabatt.